Pandeløft​ / Øjenbrynsløft

Pandeløftet / Øjenbrynsløftet kan foretages i forbindelse med andre plastikkirurgiske indgreb for at opnå et mere harmonisk ansigtsudtryk/udseende

Et pandeløft / Øjenbrynsløft foretages ofte for at behandle en tilstand som kommer i forbindelse med ældning. Pandeløftet / Øjenbrynsløftet kan foretages i forbindelse med andre plastikkirurgiske indgreb for at opnå et mere harmonisk ansigtsudtryk/udseende.

Yngre voksne, som har en lav pande eller som allerede har dybe rynkelinjer grundet stress eller grundet overaktivitet af muskler, kan have fordel af et sådan indgreb.

Indikationer

Et af følgende forhold kan måske give grund til at få et pandeløft / Øjenbrynsløft:

  • Et træt eller trist udseende grundet hængende eller lavt siddende øjenbryn.
  • Dybe vandrette furer over panden, rynkelinjer eller furer mellem øjenbrynene og/eller over toppen af næsen

Ring på telefon 47 33 00 30, for mere

information omkring et pandeløft / Øjenbrynsløft.​​

Konsultation

Under konsultationen vil vi bede dig om at kigge i et spejl for at vise præcist hvad du ønsker forbedret. Nogle gange fokuserer patienter på overskydende hud på de øvre øjenlåg og ser ikke, at deres hængende øjenbryn bidrager til den overflødige hud.

Hvis der er væsentligt overskud af hud på de øvre øjenlåg eller ”vattede” poser under dine øjne, kan en øjenlågsoperation blive anbefalet sammen med et pandeløft.

Et pandeløft / Øjenbrynsløft kan forbedre udseendet og vil ofte blive foretaget samtidig med et ansigtsløft, hvilket fjerner overskydende hud og strammer musklerne i den midterste og nederste del af ansigtet.

En detaljeret journal optaget under konsultationen vil indeholde informationer om lægelige forhold, medicinallergi, lægelig behandling som du har modtaget og medicin som du tager på nuværende tidspunkt samt tidligere indgreb, inklusiv kosmetisk øjenlågsoperation eller ansigtskirurgi.

Der er mange måder at løfte bryn på og rette ældningstegn i pandeområdet. Ved undersøgelsen vil vi vurdere muskelaktiviteten, mens du fremviser forskellige ansigtsudtryk. Det valgte indgreb vil blive bestemt ud fra flere faktorer såsom positionen af dine øjenbryn, mængden af overskydende hud på øjenlågene og højden af din hårgrænse.

Billeder taget før, under og nogle få måneder efter operationen er en integreret del af vores patientjournal for at dokumentere før udseende og for at kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering.

Forberedelse til operation

Du bedes overholde retningsliner beskrevet under ”patientinformation vedr. operationer i fuld bedøvelse”.

Operation

Under det operative indgreb vil der blive givet bedøvende medicin for at holde dig smertefri. Lokal bedøvelse og fuld bedøvelse bliver brugt til patienter, som får foretaget pandeløft / Øjenbrynsløft.

For din sikkerheds skyld vil der under operationen blive brugt forskellige monitorer til at tjekke dit hjerte, blodtryk, puls og iltoptagelsen i dit blod.

I mange tilfælde bliver snittet lagt skjulet og inden for hårgrænsen, kaldt endoskopisk adgang. Der kan herfra ændres eller fjernes dele af musklerne, som er med til at skabe rynker, overskydende hud fjernes og øjenbryn løftes til et mere passende niveau.

Operationen kan også udføres via et lille snit lagt ovenfor øjenbryn, eller ved at placere snittene foran hårgrænsen.

Pleje efter operation

Når operationen er overstået vil du blive lagt på en opvågningsstue, hvor du forsat vil blive fulgt tæt.

Den første aften efter operationen bør du hvile med hovedet hævet. Måske vil du opleve en mild form for ubehag, som kan lindres ved Panodil.

Du vil opleve en midlertidig hævelse og misfarvning, som kan involvere øjenlåg og kinder. Typisk vil hævelsen og misfarvningen være fuldstændig væk inden for et par uger.

Du kan forvente midlertidig følelsesløshed og måske nogen kløe i skalpen mens nerverne heler.

Hovedbandage fjernes 3-4 dage efter operationen, hvorefter kan der tages brusebad og hår kan vaskes.

Sting vil blive fjernet på klinikken efter 1 uge.

Du bør undgå belastning, bøjning og tunge løft i den første periode efter operationen. I de fleste tilfælde vil du dog være i stand til at genoptage mange af dine normale aktiviteter og motion. Er operationen udført ved snit lagt ovenfor øjenbryn, bør du midlertidigt undgå direkte sollys og langvarigt være bevidst om at bruge solblokker for at beskytte operations ar.

Mulige bivirkninger og risici

Heldigvis er alvorlige komplikationer ved kosmetisk pandeløftsoperation sjældne. Hvert år får flere tusind mennesker over hele verden foretaget succesfulde pandeløftsoperationer. Der er ikke kendskab til større problemer, og de fleste patienter er tilfredse med resultatet.

Nogle af de mulige komplikationer, som kan opstå, er blodansamling under huden, som skal fjernes, infektion eller en reaktion grundet bedøvelsen.

Der er en risiko for midlertidig følelsesløshed i huden ved øjenlågene eller svækket øjenlågsfunktion, hvilket nogle gange kræver en korrektion ved et nyt indgreb.

Forventet forløb efter operation

Et pandeløft /øjenbrynsløft fjerner trætte, bekymrede eller vrede udtryk grundet lavt siddende øjenbryn og dybe pandefurer. Eftersom helingsprocessen er gradvis, skal du være forberedt på at det tager et par uger før du kan se et nøjagtigt billede af dit ”nye jeg”.

Hvor længe resultatet af dit pandeløft vil vare afhænger af mange ting blandet andet din alder på operationstidspunkt, mængden af slaphed, typen af operation og arvelige faktorer. Derfor kan resultatet holde fra 1-10 år.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.