​Maveplastik - Abdominalplastik

Abdominalplastik vil fjern disse gener og vil genskabe en flad mave med stram bugvæg og en mere attraktive og harmoniske kropsform.

Hængende og slapt maveskind, strækmærker, eller slap bugvæg kan opstå efter vægttab, graviditet eller tidligere maveoperationer. Abdominalplastik vil fjerne disse gener og vil genskabe en flad mave med stram bugvæg og en mere attraktive og harmoniske kropsform.

Personer der er væsentlige overvægtigt eller personer, der planlægger et vægttab i fremtiden anbefales at vente med denne operation indtil vægten er reduceret til det ønskede niveau.

​​

​Kontakt os for mere information
​om maveplastik, på telefon: 47 33 00 30

Hvorfor skal du vælge maveplastik?

Et af følgende forhold kan være en grund til at overveje abdominalplastik:

  • Overskydende eller hængende maveskind medførende både fysiske og psykiske gener.
  • Mave som stikker frem og er ude af proportion i forhold til resten af kroppen.
  • Mavemuskler som er blevet strakt eller slappe.
  • Overskydende fedtvæv som er koncentreret på maven.
  • Strækmærker efter vægttab eller graviditet.

Konsultation

Under konsultationen vil du blive spurgt om det resultat du ønsker at opnå ved abdominalplastik.

Din patientjournal vil indeholde informationer om helbredsforhold, medicinallergier, lægelige behandlinger som du har modtaget, graviditeter, tidligere operationer og medicin som du tager på nuværende tidspunkt.

Maven vil blive undersøgt mens du står op og ligger ned. Huden og mængden af løs hud i maveregionen vil blive bedømt. Dette vil give et billede af overskydende hud og fedt på din mave og dine mavemusklers tilstand.

Billeder taget før, under og få måneder efter operationen er en integreret del af vores patientjournal for at dokumentere før udseende og for at kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering.

Forberedelse til operation

Du bedes overholde retningsliner beskrevet under ”Patientinformation vedr. operationer i fuld bedøvelse”.

Operation

Under det operative indgreb vil der blive givet bedøvende medicin for at holde dig smertefri. Operationen bliver foretaget med en kombination af lokal bedøvelse og fuld bedøvelse.

Der er mange variationer af snitdesigns og teknikker. Generelt bliver et vandret snit lagt lige før og over skambensområdet. Længden af snittet, som strækker sig ud mod bækkenet, afhænger af den mængde hud som skal fjernes. Formen af dette snit kan variere i forhold til strukturen af din mave, og den slags badetøj eller undertøj du foretrækker.

Det overskydende maveskind bliver så fjernet. Navlens placering ændres afhængig af indgrebets omfang.

Indgrebet inkluderer ofte stramning af de underliggende mavemuskler.

Af og til kan fedtsugning benyttes i kombination med abdominalplastik for at fjerne overflødigt mavefedt.

Ved afslutning på indgrebet bliver der ilagt små dræn under maveskindet for at undgå væskeansamling. Disse bliver fjernet indenfor få dage efter operationen. Gaze eller bandage pålægges din mave og dækkes med tape eller elastikbandage.

Pleje efter operation

Når operationen er overstået vil du blive lagt på en opvågningsstue, hvor du fortsat vil blive fulgt tæt.

Samme aften bliver du bedt om at stå ud af sengen og gå lidt omkring for at fremme blodcirkulationen. Du vil blive instrueret i at sove på ryggen med en pude under knæene.

Vi anbefaler overnatning på klinikken efter maveplastik.

Det er bedst, at du ikke sidder for længe ad gangen de første par dage.

Belastning, bøjning og tunge løft skal undgås den første uges tid, da disse aktiviteter kan give hævelse eller blødning.

Enhver seksuel aktivitet bør undgås i minimum 2 uger.

Afhængig af hvilken teknik der er brugt til abdominalplastikken, vil du blive instrueret i at bruge støttende beklædning i op til 2 måneder.

Generelt fjernes stingene på klinikken efter 2 til 3 uger.

Mulige bivirkninger og risici ved maveplastik

Heldigvis er alvorlige komplikationer ved abdominalplastik sjældne. Risici og mulige komplikationer ved operation drøftes ved en personlig samtale. Nogle af de mulige komplikationer som kan opstå er blødning, infektion og væskeophobning under huden.

Du kan opleve hævelse og misfarvning, der vil forsvinde i løbet af et par uger. Du kan opleve følelsesløshed i den nedre del af maveregionen. Dette kan vare ved et par måneder.

Forventet forløb efter operation

Operationssnittene vil i starten være røde eller lyserøde. De vil forblive på denne måde i mange måneder efter operationen og kan også forværres, inden de endelig begynder at blegne. Efter ca. 1 år vil operations ar ofte være blege linjer og vil være skjult af det meste badetøj og undertøj.

Det er vigtigt at forstå, at den tid det tager at hele varierer meget fra patient til patient. Afhængig af indgrebets omfang og din generelle fysiske tilstand bør du kunne vende tilbage til et ikke fysisk anstrengende arbejde ca. 2-3 uger efter operationen.

I de fleste tilfælde vil du kunne genoptage mange af dine normale aktiviteter, inklusiv en mild form for motion, efter få uger. Du kan fortsætte med at opleve en mild form for periodisk ubehag og hævelse i denne tid, men dette er normalt. Svære smerter bør rapporteres til klinikken.

Det kan tage op til 2-3 måneder før du kan se det endelige resultat af din abdominalplastik. Herefter vil du opleve bedre kropsform, maven vil være fastere og du vil føle dig bedre tilpas i dit tøj og mere sikker på dit udseende.

Med mindre du tager på eller taber meget i vægten eller bliver gravid vil resultat være uændret for resten af dit liv. Mindre tilpasninger for at forbedre resultatet i form af fedtsugninger eller korrektion af operationsarret og eventuel overskydende hud kan forbedre resultatet og kan overvejes på et senere tidspunkt.

For mere information om maveplastik

Ønsker at du at høre mere om maveplastik eller ønsker du bestille tid til en behandling, så er du velkommen til at ringe til os på telefon 47 33 00 30 eller skrive via vores kontaktformular.

På vores klinik i Frederikssund har vi patienter til maveplastik operationer fra hele Nordsjælland og København

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.