​Lårplastik

Hængende og slapt hud på lår kan opstå efter et stort vægttab. Operationen vil fjerne den overflødige hud og vil genskabe et fladt indre lår og en harmonisk kropsform.

Indikation

Overskydende eller hængende hud på indre siden af lår medførende både fysiske og psykiske gener.

Konsultation

Under konsultationen vil du blive spurgt om det resultat du ønsker at opnå ved lårplastik.

Din patientjournal vil indeholde informationer om helbredsforhold, medicinallergier, lægelige behandlinger som du har modtaget, graviditeter, tidligere operationer og medicin som du tager på nuværende tidspunkt.

Hud og mængden af løs hud i regionen vil blive bedømt. Dette vil give et billede af overskydende hud og fedt på dine lår og på andre dele af kroppen.

Billeder taget før, under og få måneder efter operationen er en integreret del af vores patientjournal for at dokumentere før udseende og for at kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering.

Forberedelse til operation

Du bedes overholde retningsliner beskrevet under ”Patientinformation vedr. operationer i fuld bedøvelse”

Operation

Under det operative indgreb vil der blive givet bedøvende medicin for at holde dig smertefri. Operationen bliver foretaget med en kombination af lokal bedøvelse og fuld bedøvelse.

Generelt bliver snit lagt i lysken og på indre siden af lårene. Længden af snittet afhænger af den mængde hud som skal fjernes. Af og til kan fedtsugning benyttes i kombination med lårplastik for at forbedre resultat på indre lår eller for at fjern fedtdepoter fra nærsiddende områder.

Ved indgrebets afslutning bliver der ilagt små dræn under huden for at undgå væskeansamling. Disse bliver fjernet inden for få dage efter operationen. Gaze eller bandage pålægges dine lår og dækkes med tape eller elastikbandage.

Pleje efter operation

Når operationen er overstået vil du blive lagt på en opvågningsstue, hvor du fortsat vil blive fulgt tæt. Vi anbefaler overnatning på klinikken efter lårplastik.

Samme aften bliver du bedt om at stå ud af sengen og gå lidt omkring for at fremme blodcirkulationen. Du vil blive instrueret i at sove på ryggen med en pude under knæene.

Det er bedst, at du ikke sidder for længe ad gangen de første par dage. Belastning, bøjning og tunge løft skal undgås den første uges tid, da disse aktiviteter kan give hævelse eller blødning. Enhver seksuel aktivitet bør undgås i minimum 2 uger.

Generelt fjernes stingene på klinikken efter 2 til 3 uger.

Mulige bivirkninger og risici

Heldigvis er alvorlige komplikationer ved lårplastik sjældne.

Risici og mulige komplikationer ved operation drøftes ved en personlig samtale. Nogle af de mulige komplikationer som kan opstå er blødning, infektion og væskeophobning under huden.

Du kan opleve hævelse og misfarvning, der vil forsvinde i løbet af et par uger. Du kan opleve følelsesløshed på den indre side af regionen. Dette kan vare ved et par måneder.

Forventet forløb efter operation

Operationssnittene vil i starten være røde eller lyserøde. De vil forblive på denne måde i mange måneder efter operationen og kan også forværres inden de endelig begynder at blegne. Efter ca. 1 år vil operations ar ofte være blege linjer og vil være skjult af det meste badetøj og undertøj.

Det er vigtigt at forstå, at den tid det tager at hele varierer meget fra patient til patient. Afhængig af indgrebets omfang og din generelle fysiske tilstand bør du kunne vende tilbage til et ikke fysisk anstrengende arbejde ca. 2-3 uger efter operationen.

I de fleste tilfælde vil du kunne genoptage mange af dine normale aktiviteter, inklusiv en mild form for motion, efter få uger.

Du kan fortsætte med at opleve en mild form for periodisk ubehag og hævelse i denne tid, men dette er normalt. Svære smerter bør rapporteres til klinikken.

Med mindre du tager på/taber meget i vægten er resultat uændret for resten af dit liv. Mindre tilpasninger for at forbedre resultatet i form af fedtsugninger eller korrektion af overskuds hud kan forbedre resultatet og kan foretages på et senere tidspunkt.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.