Gynækomasti

Mandlig brystudvikling klassificeres i 3 grader afhængig af mængden af hud overskud, fedtvæv og kirtelvæv der skal fjernes

Mandlig brystudvikling ses hos 65 % af drenge i alderen 14-15 år. Hos 75 % af disse drenge forsvinder tilstanden indenfor de kommende 2-3 år. Derfor er det bedst at vente indtil 18 års alderen, før der skal tages stilling til operationen. Brystudvikling ses igen hos ca. 30 % af mænd over 50 års alderen.

Den hyppigste grund til udvikling af mandlige bryster er øget produktion af det kvindelige hormon østrogen eller nedsat produktion eller nedsat følsomhed over for det mandlige hormon androgen, der regulerer pubertetsprocesser, kønsdrift, legemsvækst, proteinstofskifte m.m. Andre årsager til problemet kunne være brug af væksthormoner, steroider, og visse typer medicin mod blodtryk og mavesår.

​Når der udvikles mandlige bryster efter 17-18 års alder, eller der er tale om brystudvikling på kun den en side, skal der inden operationen undersøges for hormonale problemer og systemiske sygdomme.

Mandlig brystudvikling klassificeres i 3 grader afhængig af mængden af hud overskud, fedtvæv og kirtelvæv der skal fjernes. Operationen inkluderer ofte fjernelse af overvokset brystkirtel, der suppleres med fedtsugning.

Konsultation

Under konsultationen vurderes omfanget af problemet - og behovet for blodprøver og andre undersøgelser vurderes, for at udelukke hormonelle årsager til brystudvikling.

En detaljeret journal optaget under konsultationen vil indeholde informationer om lægelige forhold, medicinallergi, lægelig behandling, som du har modtaget og medicin som du tager på nuværende tidspunkt.

Herefter tages stilling til operationsteknik og behov for supplerende fedtsugning.

Billeder taget før, under og nogle få måneder efter operationen er en integreret del af vores patientjournal for at dokumentere før udseende og for at kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering

Forberedelse til operation

Du bedes overholde retningslinjer beskrevet under ”Patientinformation vedr. operationer i fuld bedøvelse”.

Operation Gynækomasti

Under det operative indgreb vil der blive givet bedøvende medicin for at holde dig smertefri. Lokal bedøvelse og fuld bedøvelse bliver brugt til operationen. For en sikkerheds skyld vil der under operationen blive brugt forskellige monitorer til at tjekke hjerte, blodtryk, puls og iltoptagelsen i blodet.

Snittet bliver lagt skjulet ved brystvorten. Der kan herfra foretages fedtsugning og fjernelse af brystkirtlen. Inden operationssnit lukkes bliver der ilagt et lille dræn og området bandageres for at undgå væskeansamling.

Pleje efter operation

Når operationen er overstået vil du blive lagt på en opvågningsstue, hvor du vil blive tæt fulgt i nogle timer.

Få timer efter operationen skulle du være oppe og gå omkring. For de fleste vil det være muligt at tage hjem samme dag.

Belastning, bøjning og tunge løft bør undgås i den første uges tid for at mindske risiko for blødning og hævelse.

Operationsdræn fjernes 1-2 dage efter operationen. Du instrueres i at bære en kompression bandage i op til 4 uger efter operationen. Generelt vil sting blive fjernet indenfor 2 uger.

Efter en operation er det ofte muligt at vende tilbage til dit arbejde inden for 2 uger. I de fleste tilfælde kan du genoptage de fleste af dine aktiviteter, inklusiv en mild form for motion efter 3-4 uger.

Du kan opleve en mild form for ubehag i denne periode, men disse følelser er normale. Svære smerter er unormale og bør rapporteres til klinikken. Der kan være følelsesløshed i og omkring brystvorterne, hvilket sædvanligvis er midlertidigt. Det kan dog tage op til 1 år før følelsen over brystregionen bliver normal igen.

Mulige bivirkninger og risici

Heldigvis er alvorlige komplikationer ved reduktion af mandlige bryster sjældne. Mulige komplikationer efter operationen kan være blødning, infektion eller uønsket ardannelse. Permanent tab af følelse i brystvorterne kan opstå i sjældne tilfælde.

Resultatet efter fjernelse af mandlige bryster er permanent med mindre du tager på/taber meget i vægt. Mindre tilpasninger i form af fedtsugning kan i sjældne tilfælde overvejes på et senere tidspunkt.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.