​Brystløft

Din huds kvalitet, graden af brystets hængende form, brystvorternes position og bryststørrelse vil afgøre de specifikke teknikker og snit som bliver brugt ved din brystløftsoperation

Graviditet, amning og vægttab kan have stor og uforudsigelig effekt på størrelsen og formen af brysterne.

Kvinder, som generelt er tilfredse med størrelsen af deres bryster, er bedst egnet til et brystløft for at få brysterne løftet og gjort dem mere faste, resulterende i et mere ungdommeligt bryst. I tilfælde af at et bryst har tabt meget i volumen og form gennem tiden, kan indlæggelse af brystimplantater i forbindelse med et brystløft øge brystets volumen og forbedre brystformen. Eftersom mælkeveje og brystvorter lades urørte, vil et brystløft ikke påvirke evnen til at amme.

Indikationer

  • Hængende bryster grundet tab af elasticitet i huden, vægttab, graviditet eller som et resultat af amning.
  • Brystvorter og areola (rund pigmenteret zone omkring brystvorten) befinder sig på eller under brystfuren.
  • Brysterne mangler fylde i den øvre halvdel.
  • Asymmetri i brystvorternes position eller størrelse.

Konsultation

Under konsultationen bliver du stillet spørgsmål omhandlende dit brysts udseende, ting som du finder vigtigt og dit ønske vedr. bryststørrelse.

Det er vigtigt, at du informerer korrekt om evt. medicinallergi, lægelige behandlinger du har modtaget, tidligere operationer inklusiv brystbiopsier, og medicin som du på nuværende tidspunkt tager. Du vil blive spurgt om du har familiær disposition til brystkræft og om resultater af eventuelle mammografier. En klinisk undersøgelse vil afsløre kvaliteten af din hud, størrelse og form af dine bryster og om der er behov for brystimplantat ved brystløftet.

Billeder taget ved slutningen af konsultationen, under og efter operationen er en integreret del af vores patientjournal for at dokumentere før udseende og for at kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering.

Forberedelse til operation

Du bedes overholde retningsliner beskrevet under ”Patientinformation vedr. operationer i fuld bedøvelse”.

Mindre brystløft kan udføres i lokal bedøvelse, og i det tilfælde henvises til ”Patientinformation vedr. operationer i lokal bedøvelse”.

Operation

Under det operative indgreb vil der blive givet bedøvende medicin for at holde dig smertefri. Af hensyn til din sikkerhed vil der under operationen være forskellige monitorer som bruges til at tjekke dit hjerte, blodtryk, puls og iltoptagelsen i dit blod. Det er dog en mulighed, at et brystløft kan foretages ved brug af lokal bedøvelse.

Din huds kvalitet, graden af brystets hængende form, brystvorternes position og bryststørrelse vil afgøre de specifikke teknikker og snit som bliver brugt ved din brystløftsoperation. Snittene vil måske blive placeret lige rundt om areola eller de vil blive kombineret med et lodret snit fra bunden af areola til folden lige under brystet og vandret ved siden af brystet følgende kurven på brystfolden. Brystvorter og areola forbliver forbundet til det underliggende væv, og dette gør at fornemmelsen og evnen til at amme bevares.

Nogle gange bliver der placeret små dræn i dit bryst for at undgå væskeansamlinger. Gaze eller anden bandage pålægges dit bryster og dækkes med en elastisk bandage eller operations bh.

Pleje efter operation

Når operationen er overstået, vil du blive lagt på en opvågningsstue, hvor du vil blive fulgt tæt. Få timer efter operationen vil du blive opfordret til at stå ud af sengen og inden for en dags tid skulle du være i stand til at bevæge dig bedre omkring.

De fleste kvinder kan tage hjem få timer efter operationen.

Evt. operationsdræn fjernes indenfor få dage efter operationen, på dette tidspunkt vil dine bandager evt. blive skiftet eller fjernet. Du instrueres i at bære en støttende bh i 6-8 uger efter operationen.

Belastning, bøjning og tunge løft bør undgås, idet disse aktiviteter kan forårsage hævelse eller endda blødning. Det anbefales, at du sover på ryggen for at undgå pres på dine bryster.

Efter en brystløftsoperation er det ofte muligt at vende tilbage til arbejde inden for ca. 2 uger, afhængigt af dit job. I de fleste tilfælde kan du genoptage dine normale aktiviteter, inklusiv en mild form for motion efter et par uger. Du kan fortsat opleve mildt, periodisk ubehag i denne periode, men disse følelser er normale. Svære smerter er unormale og bør rapporteres til klinikken.

Generelt vil sting blive fjernet efter 2-3 uger.

Seksuel aktivitet bør undgås i minimum 1 uge, og du bør være meget forsigtig med dine bryster, i hvert fald de efterfølgende uger.

Mulige bivirkninger og risici

Alvorlige komplikationer ved brystløft er sjældne. Mulige komplikationer efter operationen kan være blødning, infektion eller uønsket ardannelse.

Mindre tilpasninger for at forbedre resultatet kan foretages på et senere tidspunkt.

Nogen eller varig tab af fornemmelse/følelse i brystvorterne eller områder af brystet kan forekomme i sjældne tilfælde.

Forventet forløb efter operation

Det er vigtigt at forstå, at snittenes linjer altid vil være synlige. Arrene fra dit brystløft heler og blegner med tiden, men nogle kvinder vil have ar som er mere synlige.

Tyngdeloven eller ældningsprocessen ændrer størrelsen og formen på næsten alle kvinders bryster. Med mindre du tager på, taber meget i vægt eller bliver gravid, bør dit nye brystløft forblive temmelig konstant.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.