​Brystforstørrende operation - Fedttransplantation

Brystforstørrende operation uden brug af silikoneimplantater.

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er stolt over at være en af de første klinikker i Danmark til at introducere brystforstørrende operation ved overførsel af patientens eget overskudsfedt til brysterne vha. BEAULI teknik. (Breast Augmentation by Lipotransfer).

Se før- og efterbilleder her.

Siden 2009 har mere end 500 kvinder med succes fået udført brystforstørrende operation ved hjælp af BEAULI teknikken i Tyskland, Frankrig, Sverige og Island.

​Kontakt os i dag for en tid til en konsultation.

Ring på telefon: 47 33 00 30.

​Succesfuld transplantation af eget fedt blev først beskrevet af den tyske læge Franz Neuber i 1893. Indenfor de seneste 10 år har tusinder af kvinder fået foretaget succesrige operationer med overførsel af eget fedt til læber, ansigt, hænder og bryster.

Pionererne indenfor brystforstørrende operation med fedttilførsel er kirurgerne Sydney R. Coleman fra New York og Roger Khouri fra Miami, Florida. Operationstiden til brystforstørrende operation ved brug af Coleman's teknik er 6 - 8 timer. Dr. Khouri anvender en anden teknik, hvor brysterne forberedes til operation ved brug af en særlig bh med sugeeffekt i 10 timer om dagen i flere uger (brava teknik), hvorefter der tilføres fedt til brysterne. Begge teknikker er tidskrævende, omkostningsfulde og derfor ikke udbredt i private klinikker.

Den nye revolutionerende BEAULI teknik gør det imidlertid muligt at indsamle store kvantiteter af fedt, der renses og filtreres med efterfølgende indsprøjtning omkring brysterne indenfor en realistisk operationstid på 2 - 2 1/2 timer.

Kandidater til overførsel af eget fedt til brysterne er følgende:

  • Kvinder der har været gravide eller har ammet med deraf oplever medfølgende tab af brystvolumen, og som samtidig har overskudsfedt på kroppen.
  • Kvinder som har mindst 500 ml overskudsfedt på kroppen og som ikke ønsker at tabe yderligere i vægt.
  • BMI bør være mellem 20 og 30. Vægten bør være stabil.
  • Kvinder med uens eller asymmetriske bryster.
  • Kvinder som ønsker at få fjernet eksisterende silikone implantater pga. kapseldannelse.
  • Rekonstruktion af bryster efter fuldendt kræftoperation (Mastektomi).
  • Kvinder der ikke er rygere.

Brystforstørrelse vha. BEAULI teknikken kræver 2 operationer med 3 - 4 måneders interval og vil resultere i en blivende brystforstørrelse, der svarer til en øget volumen på omkring 250 ml. (én skålstørrelse).

Konsultation før en brystforstørrende operation

En grundig undersøgelse på klinikken vil afgøre, om du er en velegnet kandidat til en brystforstørrende operation vha. BEAULI teknikken.

Du vil blive informeret om behandlingsforløbet; herunder antallet af fedttransplantationer, forventet resultat og bivirkninger ved brystforstørrende operation. Doner-områderne for fedt på din krop vil blive udvalgt. Typisk vil der ved den første operation blive udtaget fedt fra mave og hofter, mens der ved den anden operation vil blive udtaget fedt fra lårene.

Vi anbefaler, at der foretages en ultralyd scanning eller mammografi af brysterne inden fedttransplantation. En kontrol røntgenundersøgelse 6 måneder efter operationen vil vise det radiologiske billede og dokumentere det permanente resultat.

En brystforstørrende operation på en skålstørrelse, vil oftest kræve 2 fedttransplantationer med et interval på 3 - 4 måneder.

I tilfælde hvor eksisterende implantater fjernes og erstattes med eget fedt, vil de fleste kvinder være tilfredse med resultatet af én operation.

Ved brystrekonstruktion efter kræftoperationer kan det være nødvendigt med op til 5 fedttransplantationer.

Operationen

Ved BEAULI operationsproceduren anvendes body-jet® metoden, hvor fedtsugningen foretages vha. konstant rindende vand. Denne metode sikrer, at fedtet bliver tilstrækkeligt flydende til at kunne suges ud gennem små sugehuller ved lavt tryk. Ved selve den brystforstørrende operation transplanteres fedtet til brysterne og fordeles jævnt i tynde lag under huden og omkring brystmuskelen.

Den maksimale volumen af fedttransplantation til hvert bryst ligger på omkring 250 ml. En større aflejring af fedt vil kunne medføre potentielt nekrotiske fedtceller, som ikke vil kunne absorberes og derfor vil kunne resultere i oliecyster og forkalkninger.

Fedtet suges fra det aftalte område på kroppen, hvorefter det deponeres i brystet som mikro-depoter i underhuden og bagved det vaskulære brystvæv. Den brystforstørrende operation er fuldført når brystet føles fast overalt.

For æstetisk brystforstørrelse er lokalbedøvelse og overvågning tilstrækkeligt.

Fuld bedøvelse anvendes til fjernelse af eksisterende brystimplantat pga. kapseldannelse eller til rekonstruktion af brystet, især i kombination med yderligere procedurer som f.eks. reduktion i det andet bryst af balancehensyn eller rekonstruktion af brystvorte-areola området.

Pleje efter en brystforstørrende operation med eget fedt

Injektionsstedet lukkes efter operationen med et lille plaster og en cirkulær absorberende bandage placeres rundt om patientens overkrop for at undgå yderligere lokal nedkøling. Denne bandage kan fjernes efter 2 uger. Vi anbefaler, at patienten helt undgår at bære bh, hvis muligt. Hvis dette ikke er muligt anbefales en bred amme-bh som ikke forårsager tryk på brysterne.

Efter operationen anbefales 5 dages forebyggende antibiotikabehandling.

Generelt har patienten kun smerter ved udsugningsstedet, som beskrives som muskelkramper eller ømhed efter sportudøvelse. Det er derfor tilstrækkeligt med standard smertestillende medicin som paracetamol.

Vi udskriver patienten omkring 4  timer efter brystforstørrende operation. Patienten kommer som regel til kontrol 2 - 4 dage efter operationen. Alle medicinske plastre skal bibeholdes på injektionsstederne i 10 dage.

Forventet forløb efter den brystforstørrende operation

Efter en fedttransplantation er hævelserne mest udtalte en uge efter operationen. Ved slutningen af den fjerde uge er hævelsen væk.

På donor området efter fedtsugning kan der komme ujævnheder i huden. Disse forsvinder ofte i løbet af 6 – 9 måneder, for nogle efter længere tidsforløb.

Brysternes volumen vil falde gradvist de første par uger efter den brystforstørrende operation. I de følgende 3 måneder kan der være yderligere tab af 10 % volumen. Efter 3 måneder vil resultatet være stabilt og permanent.

Brystundersøgelse ved mammografi

Efter enhver form af brystkirurgi, som brystreduktion, mindre excisioner og brystforstørrelse med implantater, vil der være risiko for dannelse af arvæv og forkalkninger i og omkring brystvævet.

Ved BEAULI brystforstørrende operation er der risiko for, at et mindre antal transplanterede fedtceller ikke kan overleve, hvilket kan medføre små cyster og forkalkninger. Disse forkalkninger vil kunne tilsløre fortolkning af røntgenoptagelser ved mammografi og vil kunne forveksles med en forkalkning opstået pga. brystkræft. Erfaring fra klinikker, der udfører brystforstørrende operation med eget fedt, viser imidlertid en klar forskel i både placering og udseende af disse forkalkninger.

For at danne et billede af brystet inden fedtindsprøjtning og for at dokumentere resultatet efter fedtoverførelsen til brysterne, anbefaler vi mammografi / ultralyd både før og 6 måneder efter behandlingen.

Der er til dags dato intet, der tyder på at en brystforstørrende operation med indsprøjtning af eget fedt kan forøge risikoen for brystkræft. Denne observation underbygges af, at mange tusinde kvinder, som har fået fjernet brysterne pga. kræft, uden problemer har fået fortaget en efterfølgende brystrekonstruktion ved anvendelsen af maveskindet, som indeholder store mængder fedt.

Kontakt os for mere information

Ønsker at du at høre mere om brystforstørrende operation eller ønsker du bestille tid til en behandling, så er du velkommen til at ringe til os på telefon 47 33 00 30 eller skrive via vores kontaktformular.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.