Ar korrektion​

Ardannelsen er en helt naturlig del af helingsprocessen og forekommer, når huden reparerer sår. Arvæv er opbygget primært af bindevæv, hvilket er grunden til at det ikke længere har de samme egenskaber som det omkringliggende hud.

Arrets udseende er afhængig af sårets størrelse, dybde, blodtilførelsen til området og hvilken retning arret går. Visse områder på kroppen giver erfaringsmæssigt brede og tykke ar, som på skulder og over brystbenet. Hypertrofiske ar er et tykt ar, hvor bindevæv fra helingsprocess bliver inde for det originale sårs grænser. Keloid er arvæv som gror og bliver ophøjet ovenfor sårgrænser.

Arvæv kan medføre gener i form af smerter, ømhed og stramning. Derudover kan de være kosmetisk skæmmende med øget pigmentering, breddeforøgelse eller ved at være tykke og ophøjede fra huden.

arkorrektion-førefter

Ring på telefon 47 33 00 30, for mere

information omkring ar korrektion​

Operationen​

Et ar kan aldrig helt fjernes, men det kan gøres mindre synligt ved plastikkirurgi. Ar korrektion fortages ofte i lokal bedøvelse. Behandlingen kan være i form af ar-fjernelse (excision) med efterfølgende direkte lukning, Z-plastik eller ved hud transplantation. Andre former af behandling kan være i form af kompression, laser eller blot steroid injektion.

Efter en stor arkorrektion kan der blive lagt et mini-dræn i underhuden, der seponeres dagen efter.

Pleje efter operationen​

Ved at beskytte arret mod sollys, forhindres pigment forandring.

Der anbefales at du spiser almindelig kost og drikker rigeligt væske.

Ved en større ar-korrektion, skal du vente et døgn efter at drænet er fjernet, før du kan gå i brusebad, dog skal der ventes indtil at trådene er fjernet med karbad, svømmehal eller strandbad.

Trådene fjernes almindeligvis af lægen/sygeplejersken på klinikken efter nærmere aftale, typisk 1-2 uger.

Vi anbefaler, at du beskytter arret med et plaster, således at trådene ikke hænger fast i tøjet. Plasteret skal være rent og tørt.

Tobaksrygning frarådes, da det nedsætter hudens blodgennemstrømning og kan medføre risiko for sårproblemer. Belastning, bøjning og tunge løft skal helst undgås den første tid efter operationen, brede ar kan nemlig skyldes, at arvævet er blevet belastet for tidligt efter en operation. Der anbefales at der ventes med sport eller lignende aktiviteter i 2-3 uger.

Det rådes at du beskytter arret imod sollys i ca. 6-12 måneder efter operationen. Brug solcreme med faktor>20, eller dæk arret med eksempelvis plaster/stof.

​​

Forventet resultat

Som hovedregel så erstattes det gamle ar med et nyt. Arret vil være rødt og hævet i nogle måneder. Efter ca. ½ år begynder arret at blive blegere og fladere. Ar udviklingen standses efter ca. 1 år. Det kosmetiske resultat er afhængigt af arrets placering og efterplejen.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.