​Ansigtsløftning - Facelift

Formålet ved en ansigtsløftning er at genskabe den naturlige kontur i ansigtet og derved opnå et mere ungdommeligt udseende.

Med alderen påvirkes vores hud af en række naturlige faktorer, som er uundgåelige og simpelthen en del af vores aldringsproces, som får os til at se ældre ud. Nogle af disse faktorer er nedsættelsen af elastin og collagen niveauet, udtynding af hudens ydre lag, tyngdekraften samt nedsat ansigts volumen. Andre faktorer der kan få huden til at aldre hurtigere kan være rygning, stress, solskader, stort vægttab og dårlige sovevaner.

En ansigtsløftning genskaber da den naturlige kontur i dit ansigt i overensstemmelse med dit indre jeg.

Hvem kan have behov for et ansigtsløft?

En ansigtsløftning kan være den rette løsning til dig, som har:

 • tabt den veldefinerede kæbelinje som ofte associeres med ungdom.
 • løs hud, rynker, lodrette "strenge" på halsen (se halsløft)
 • en dyb fold eller linje der strækker fra næsen til kanten af munden.
 • dybe rynker i kinderne og hængende "områder" ved kindbenene.
 • overflødig hud ved øjenlågene / lavt siddende øjenbryn eller "vattede" poser under øjnene.

En ansigtsløftning er da til dig som ønsker at fjerne aldringstegnene fra ansigtet og derved opnå et mere ungdommeligt og friskt udseende.

​Ring på telefon 47 33 00 30, for mere

information omkring en ansigtsløftning.

Forundersøgelsen

​Medbring gerne en pårørende ved forundersøgelsen.

Under ansigtsløft konsultationen vil du blive bedt om at kigge i et spejl for at vise præcist, hvad du ønsker forbedret ved ansigtet. Dette vil hjælpe os til at forstå dine forventninger og afgøre om de kan indfries.

En detaljeret journal optaget under konsultationen vil indeholde informationer om lægelige forhold, medicinallergi, lægelig behandling som du har modtaget, tidligere indgreb inklusiv kosmetiske øjenlågs- eller ansigtskirurgi og medicin som du tager på nuværende tidspunkt. Det er vigtigt, at du informerer korrekt om tidligere lægelige behandlinger, indgreb og medicinering.

Billeder taget ved slutningen af konsultationen, under og efter operationen er en integreret del af vores patientjournal for at dokumentere før udseende og kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering.

Forberedelse til operation

Ansigtsløft operationen kan udføres i både lokal og fuld bedøvelse. Derfor bedes at du overholde tilsvarende retningsliner beskrevet under ”Patientinformation vedr. operationer i fuld eller lokal bedøvelse”.

​​

Samtykke

​Samtykke til kosmetiske operationer kan først gives, når den lovpligtige betænkningstid er gået, dvs. 2 dage for mindre indgreb og 7 dage for større indgreb.

​​

Operation

​Under det operative indgreb vil der blive givet bedøvende medicin for at holde dig smertefri. Operationen kan udføres i fuld bedøvelse eller i lokal bedøvelse suppleret med lidt sedering.

Forskellige monitorer vil blive anvendt for at tjekke dit hjerte, blodtryk, puls og iltoptagelsen i dit blod.

Placering af snittene bestemmes efter den ønskede dissektion og manipulation af væv i underhuden. Selvom der er mange variationer af indgreb ved ansigtsløftning, vil snittene generelt blive gemt ved den naturlige kontur af øret, strække sig rundt om øreflippen og evt. tilbage ind i hårgrænsen. Ved disse diskrete snit bliver huden løsenet fra det underliggende væv indtil det nødvendige resultat er opnået i forhold til det valgte operationsindgreb. Efter at huden er blevet trukket op og tilbage bliver den overflødige hud fjernet. Hvis det er nødvendigt, vil et lille snit under hagen tillade fjernelse af fedtvæv i dette område og opstramning af underliggende muskler på halsen.

Når operationen er overstået, bliver der lagt en bandage omkring dit ansigt, og små dræn indlægges huden for at føre evt. overskydende væske væk, som ellers vil ophobe sig.

​​​

Pleje efter din ansigtsløft operation

 • Du vil blive lagt på en opvågningsstue, hvor du overvåges tæt.
 • Dræn vil blive fjernet efter 1 døgn. På dette tidspunkt kan du opleve hævelse og lidt misfarvning. Den største hævelse fremtræder 2 dage efter operationen. Det tager ca. en uge før hele hævelsen er forsvundet.
 • Du bør indskrænke dine aktiviteter og slappe af i et par dage. Belastning, bøjning eller tunge løft bør undgås i 2-3 uger.
 • Du bør sove med hævet hoved i en uges tid for at mindske hævelse og misfarvning.
 • Du bør ikke ryge eller udsættes for større passiv rygning i op til 2 uger efter operationen.
 • Dine sting vil blive fjernet 7 dage efter operationen. Efter fjernelsen af sting kan du bruge makeup, hvilket kan hjælpe med at dække evt. misfarvninger.
 • Der kan være nogle ujævnheder over kinder og hudfolder under øreflipperne. Disse er midlertidige og vil glattes ud inden for et par uger.
 • Du kan fornemme følelsesløshed i ansigtet, hvilket kan vare i flere måneder efter operationen.
 • Undgå direkte påvirkning af sollys på arret i op til 1 år. Du bør bruge solcreme faktor > 20 for at beskytte din hud.

Eftersom helingsprocessen er gradvis, skal du være indstillet på at vente i hvert fald et par uger på et nøjagtigt billede af dit ”nye jeg”. Det vil tage et par måneder før det endelige resultat er på plads.

Mulige bivirkninger og risici

 • Nogle af de mulige komplikationer er blodansamlinger eller væskeansamling under huden, som evt. skal fjernes. Mindre infektion kan forekomme og kan behandles med antibiotika.
 • Der kan opleves nogen følelsesløshed i ansigtet, hvilket kan vare i flere måneder.
 • Risiko for skade af den underliggende nervegren er sjælden og skønnes at være <1 %.
 • Ar efter ansigtsløftning er ofte ikke iøjnefaldende, men dette er ikke til at forudsige grundet patienternes individuelle evne til at hele. Ved at følge de givne instrukser før og efter operationen kan disse ar mindskes.

Forventet resultat

​Resultatet af dit ansigtsløft påvirkes af din alder og andre fysiske faktorer på operations tidspunkt, herunder bl.a. hudens kvalitet, mængden af slaphed, fedt volumen i ansigtet, arvelige og livsstils faktorer. Derfor kan resultat holde fra 1-10 år.

Resultat kan forbedres ved at anvende de anbefalede hudpleje midler, forbedring af huden overflad med efterfølgende PIXEL laser behandlinger, fedt injektion, mindre ”touch up” samt beskyttelse af huden mod solens påvirkninger

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik
Kilde Alle 22, sal 2
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 33 00 30
CVR: 28203780
info@plasticsurgeon.dk

Kontakt os

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

​Kilde Alle 22, sal 2 

3600 Frederikssund

Tlf.: 47 33 00 30

E-mail: info@plasticsurgeon.dk
CVR: 28203780 

Ydernummer: 222305

LÅN TIL DIN OPERATION​

Åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 08.00- 16.00

Fredag: efter aftale​.

​Telefontider

Mandag - torsdag kl. 09.00- 15.00

telefon top icon 2  47 33 00 30

​Plastikkirurgisk Speciallægeklinik er akkrediteret​ under DDKM.​

Nyhedsbrev​

​​Tilmeld/afmeld dig fra mailingliste.

Få sidste nyt fra Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i din indbakke.